Bliv trafikleder i Banedanmark

Det er faktisk lidt kompliceret at holde styr på 3.000 togafgange i døgnet og få godt en halv million togrejsende ud og hjem hver dag. Derfor har vi brug for dig. Fra 1. august kan du søge ind på trafiklederuddannelsen.

Trafikleder i Banedanmark

Banedanmarks trafikledere holder styr på alt, hvad der foregår på jernbanen. Som trafikleder har du ansvar for at overvåge og styre togtrafikken sikkert og præcist, så passagerer og godstog kommer frem. Når der opstår problemer, griber trafiklederne hurtigt ind og sørger for, at trafikken bliver afviklet bedst muligt. Det kræver både overblik, ro og til tider is i maven. Det er altså trafiklederen, der træffer de vigtige beslutninger, der sikrer, at togene kører til tiden og med høj sikkerhed. 

Trafiklederne arbejder både dag og nat for banen sover aldrig.  Der er tog på skinnerne 24 timer i døgnet alle årets 365 dage på tværs af hele Danmark. Vores godt 400 trafikledere arbejder bl.a. i Fredericia, Roskilde eller København, hvorfra de overvåger og disponerer togtrafikken både på fjern - og S-banen. 

Fælles for alle vores trafikledere, uanset hvor i landet de sidder, er, at de har gennemført Banedanmarks trafiklederuddannelse. Uddannelsen er med andre ord adgangsbilletten til jobbet som trafikleder. Der er uddannelsesstart to gange om året. Vi har undervisningshold i København og Fredericia, og du får løn under uddannelsen. Grunduddannelsen tager 6 måneder. 

Du kan næste gang søge ind på trafiklederuddannelsen fra 1. august. Hold øje med side eller tilmeld dig vores jobagent og få en påmindelse, når du kan ansøge. Tryk her for at tilmelde dig vores jobagent.

 

Kom til Åbent Trafiktårn

Overvejer du en uddannelse som trafikleder, så har du en unik mulighed for at opleve livet i vores trafiktårne, når vi holder åbent hus. Her kan du komme helt tæt på jobbet og møde nogle kommende kollegaer.

Trafiktårn Øst: 

2. september fra 17:00 – 19:30

Tilmeld dig og se programmet her

 

Trafiktårn Vest:

9. september fra 17:00 – 19:30 

Tilmeld dig og se programmet her

Bliv en del af holdet - læs mere om trafiklederuddannelse

Bliv trafikleder i Banedanmark

Trafiktårn øst

Moderne trafikstyring

Læs mere om den nye digitale trafikstyring i Danmark

Læs om moderne trafikstyring
""

En del af Trafik

Som trafikleder bliver du en del af divisionen Trafik. Trafik har ansvaret for at planlægge, udvikle og tildele kapacitet på jernbanenettet i Danmark

Læs om Trafik
""

En mangfoldig arbejdsplads

Hos os får du over 2900 kolleger med vidt forskellige fagligheder og baggrunde.

Læs om vores arbejdsplads