Nu går byggeriet af Vinge Station i gang

Nu går byggeriet af Vinge Station i gang. Banedanmark har tilrettelagt arbejdet, så stationsbyggeriet påvirker togtrafikken mindst muligt.

”Vinge Station er et spændende projekt, som vi ser meget frem til at realisere. Vi har forberedt os godt, men solid planlægning ændrer desværre ikke på, at byggeriet giver komplikationer for togtrafikken i en kortere periode”, fortæller anlægsdirektør i Banedanmark Steen Neuchs Vedel.
 
Banen spærres for togtrafik mellem Ølstykke Station og Frederikssund Station i tre enkelte weekender samt tre sammenhængende uger henover efteråret.

”Mens banen er spærret for togtrafik, skal vi blandt andet fjerne de kørestrømsmaster, der står i vejen for den nye station. I samme ombæring etablerer vi fundamenter til nye kørestrømsmaster og nye ophæng til køreledningerne. Sporspærringen skal derudover bruges på sikrings- og jordarbejder,” uddyber Steen Neuchs Vedel.

Busser erstatter tog

DSB indsætter togbusser på strækningen mellem Ølstykke og Frederikssund, mens banen er spærret for togtrafik.

Sådan påvirkes togtrafikken, mens vi bygger

Banen er spærret for togtrafik på strækningen mellem Ølstykke Station og Frederikssund Station i følgende perioder, mens byggeriet af Vinge Station står på:

2019:
Weekender (fredag aften – mandag morgen):
- 27. september – 30. september
- 4. oktober – 7. oktober
- 11. oktober – 14. oktober

Tre sammenhængende uger:
- Fredag aften den 18. oktober – mandag morgen den 11. november

2020:
- Påsken: Torsdag den 9. april – tirsdag den 14. april

Sidst på efteråret, når vi er færdige med kørestrøms-, sikrings- og jordarbejderne i og langs sporet, opsætter vi en midlertidig afskærmning, så vi kan bygge den nye station uden at forstyrre togtrafikken unødigt.

Den nye station, der geografisk placeres på S-togsnettet mellem Ølstykke Station og Frederikssund Station, bliver udstyret med elevatorer og en gangbro, der gør det muligt at skifte mellem stationens to perroner. I tilknytning til den nye station etablerer Frederikssund Kommune adgangsveje, forpladser og parkeringsfaciliteter.

Vinge Station forventes klar til indvielse i sommeren 2020.

Læs mere om byggeriet af Vinge Station på bane.dk