Ringsted-Slagelse: Sporfornyelse

Banedanmark fornyer og opgraderer jernbanestrækningen mellem Ringsted og Slagelse i årene 2025-2027.

I disse år fornyes sporene flere forskellige steder på den travle jernbanestrækning på tværs af landsdelene. Det gælder bl.a. strækningen mellem Ringsted og Slagelse, som i årene 2025-2027 vil blive fornyet og hastighedsopgraderet, så passagererne i fremtiden kan se frem til en hurtigere, mere stabil og behagelig togrejse.

Hvad skal der laves?

Banedanmark fornyer sporerne på strækningen. Arbejdet indebærer bl.a. udskiftning af skinner, sveller og sporskifter på strækningen, rensning eller udskiftning af skærver, samt fornyelse af sporkassen, som er fundamentet under sporene. Derudover skal sporet hastighedsopgraderes, så togene kan køre hurtigere i fremtiden.

Hvorfor er arbejdet nødvendigt?

Fornyelsen af sporet mellem Ringsted og Slagelse er en nødvendig del af den løbende vedligeholdelse af den travle jernbanestrækning og betyder, at der fremover vil opstå langt færre fejl i både spor og sporskifter. Samtidig forberedes sporet til højere hastigheder op til 200 km/t, så det i fremtiden vil være muligt for togene at køre hurtigere.

En sporfornyet bane giver desuden øget komfort og større driftssikkerhed og er samtidig en forudsætning for at udnytte den fulde kapacitet, som det kommende nye digitale signalsystem giver mulighed for.

Hvornår?

Sporfornyelsen af strækningen mellem Ringsted og Slagelse begynder i 2025, og vil fortsætte i 2026 og 2027.

For dig som nabo til banen

Hvis vores arbejde vil påvirke dig som grundejer, så tager Banedanmark direkte kontakt til dig med yderligere information.

Hvis du som nabo til banen bliver påvirket af vores arbejde i form af støj, støv eller andre gener, så vil vi informere dig via brev i e-boks i god tid inden arbejdet.

Vi vil endvidere informere lokalområdet, hvis vores arbejde påvirker trafikken i området i form af omkørsler, spærrede tilkørselsveje og lign.

Hvad sker der nu?

Vi er i øjeblikket i gang med at planlægge projektet i detaljer. I planlægningen af arbejdet bestræber vi os på at tage størst muligt hensyn både til lokalbefolkningen og til togtrafikken.

I takt med at planlægningen skrider frem, vil vi informere om dette.

Relateret Indhold