Skærvesupplering på Den nye bane

Som led i vedligeholdelsen af den nye højhastighedsbane mellem København og Ringsted kører vi skærver ud i uge 36 og 37. Arbejdet foregår i aften- og nattetimerne. 

Banedanmark udlægger flere skærver på Den nye bane København-Ringsted i løbet af de kommende to uger. I uge 36 skærvesupplerer vi på strækningen mellem Vigerslev og Køge Nord Station, og I uge 37 fortsætter vi på strækningen mellem Køge Nord Station og Ringsted.

Skærvesuppleringsmaskinen starter og stopper i Ringsted. Vi læsser skærver ved Solrød Byvej og ved godsbaneområdet på Ringsted Station. Skærvelæsningen giver kortvarige støjgener.

Du vil som nabo kunne opleve kortvarig støj fra skærvelæsningsmaskinen, når den passerer på skinnerne i dit nærområde.

Hvornår arbejder vi?

Arbejdet kræver, at der er spærret for almindelig togtrafik på strækningen. Vi forventer at udføre arbejdet på følgende tidspunkter.

Uge 36: Søndag aften den 1. september til fredag morgen den 6. september. Tidsrum fra kl. 20:30 til kl. 05:30.

Uge 37: Søndag aften den 8. september til fredag morgen den 13. september. Tidsrum fra kl. 20:30 til kl. 05:30.

Vi beklager generne og håber på din forståelse, mens arbejdet står på. 

Hvad er skærver?

Ballaststen eller skærver er sten, der bruges som et stabiliserende lag under jernbanesporene. Stabiliteten skabes ved skærvernes skarpe kanter og flade sider. Formen gør, at stenene låses, når de bliver lagt sammen.

Seneste nyt om Den nye bane

Vi opdaterer løbende vores hjemmeside med seneste nyt om anlægsarbejdet. Her kan du også tilmelde dig vores naboinformationsservice, så du får nyheder direkte på mail. Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på kobenhavn-ringsted@bane.dk eller på tlf.: 82 34 05 01.