Ny station Stilling

Det er politisk besluttet at opføre en ny station (trinbræt) i Stilling, som ligger cirka fire kilometer nord for Skanderborg. Der har tidligere været en station i Stilling, men den lukkede i 1979.

Den nye station (trinbræt) kommer til at bestå af:

Nye 90 meter lange og 2,5 meter brede perroner på begge sidder af sporet
Adgangsveje til begge perroner
Asfaltsti mellem den vestlige perron og den gamle stationsbygning på Stationsvej.


Skanderborg kommune etablerer:
Forplads samt parkeringsareal langs banen på Østervej
Et stisystem bag vaskehallen syd for banen i samarbejde med SuperBrugsen

Byggeriet

Det har i januar 2022 været nødvendigt at ændre i planlægningen af Stilling Station. Stationen skulle være åbnet i slutningen af 2022, men Banedanmark har ikke modtaget bud, som overholder mindstekravene. 

Fra 2023 til 2025 kommer der til at være et historisk højt aktivitetsniveau mellem Aarhus og Fredericia på grund af elektrificeringen af jernbanen og udrulningen af et nyt, digitalt signalsystem. Da det desværre ikke er muligt at anlægge en helt ny station samtidig med gennemførelsen af to så store projekter, er det derfor tidligst muligt at åbne en ny station i Stilling i 2025.

Åbning af Stilling Station betyder, at det bliver muligt for passagerer at benytte regionaltog mod Aarhus H og mod Herning/Skjern via Skanderborg. Der er lavet vurderinger af passagergrundlaget, som forventes at være cirka 400 påstigere pr. dag i 2027.

 

Her kommer Stilling Station til at ligge

Placering af Stilling Station

Skitse af den nye station
Skitse af den kommende station